top of page

Forêt de Tronçais - Frankrijk

Waar komt ons hout vandaan?

troncais.jpg

Eikenhout Bergen is opgericht door Maria Kalff die 10 jaar een eigen bedrijf in hartje Frankrijk Epineuil le Fleuriel heeft gehad. Dit ligt 6 km vanaf het grootste Eikenbos van Europa. Forêt de Tronçais is een oud bos in een glooiend gebied waar ook veel zwijnen en herten leven en natuurlijk een rijke vogeldiversiteit heeft.

 

Door het Franse staatsbosbeheer (Office National des Forêts, ONF) wordt regulier bosonderhoud uitgevoerd waarvoor eiken gekapt moeten worden.

 

Voor iedere gekapte boom wordt direct weer een nieuwe geplant!

 

Hierdoor blijft de bomenpopulatie gezond en is het behoud van het bos gegarandeerd.

Ons hout wordt met zorg gekapt, gedroogd, gekloofd en opgepakt op pallets die voorzien zijn van een net en een plastic wikkel om uw bestelling zo goed mogelijk te kunnen afleveren.

 

U kunt ons hout in diverse maten krijgen om uw kachel zo prettig mogelijk te laten branden.

 

Wij leveren ook eikenhouten planken die netjes zijn afgewerkt om u een mooie eikenhouten vloer te kunnen leveren. Deze zijn leverbaar in 2 maten, ook voor vloerverwarming, maar kan ook op maat besteld worden.

Snelle levering via eigen transport

Wij beschikken over een eigen internationale chauffeur die vanuit Frankrijk het eikenhout direct naar Nederland vervoert. Dankzij deze succesvolle aanpak zijn wij in staat wekelijks met onze vrachtwagen naar Nederland te rijden voor een snelle levering direct aan onze klanten.

France map2.jpg
IMG-20230404-WA0008.jpg
bottom of page